Yukarıdaki fotoğrafta (thirty) daha önceki fotoğraflarda görmediğimiz yeni inşaa edilen yapılar var;
kurdukları banka ile Konyalı esnafını soydukları, haksız kazanç sağladıkları bilinen ancak mahkemesi sonuçlanmayan, İlyas Çaha ve Yusuf Şar da dahil edilmişti. Bankanın kurucularından Fransız vatandaşı Abraham Haralamidis ise çAlright öncesinde sınır dışı edilmişti. Halep kentine yerleştirilen Yusuf Şar ve İlyas Çaha, Mütâreke’den (1918) sonra Konya’ya geri dönmüş, Millî Mücâdele’nin başlamasıyla da Konya’daki işlerini yürütmesi için Ermeni Avukat Markaryan’a vekalet vererek tekrar Suriye’ye gitmişti.
Kesme taş ile yığma yapı tekniğiyle yapılan E tipi planlı okul, bodrum kat üzerine iki katlı olarak inşaa edilmiştir.
genuinely supportive AI application to utilize for fix my complications and likewise I like to produce songs so this app helps me to build music. I'm a university student so it is website so practical for me to full fill my works ????. I haven't any problems with this application other than that tokens mainly because I felt like it is too lower so should you give much more tokens probably it is a lot more handy ????.
Fotoğraf 37- 1950 öncesi Onuncu Yıl Anıtı halen yerinde Yusuf Şar Konağı’nın sağındaki iki katlı bina artworkık tamamen yıkılmış, arazisi tahta perde ile çevrili.
Fotoğraf forty - Konya Şeker Fabrikası’na rekor kırdıran bir hasat sonrasında yapılan Pancar Şenliğine katılan pancar yüklü at arabaları Alâeddin Tepesi önünde, 1954.
Hepsinde ortak olan özellik ön ve arka yüzlerinde Fransızca veya Almanca Konya Hatırası yazısı bulunması ve fotoğrafların altında açıklamalara yer verilmesiydi. web site içerisindeki bazı yazılı kartpostalların Garabed Kirkor Solakian’a ait olma ihtimali büyüktür.
Taş ve tuğla kullanılarak doğu batı yönünde, yığma tekniğiyle inşa edilen Konak, zemin katta basık kemerli, üst katlarında ise dikdörtgen çerçeveli çAlright sayıda pencere ile aydınlatılır. Binanın çatısı taşkın saçaklı ve kiremit ile örtülüdür. Binanın cephe sıvalı ve üzeri boyalıdır. Kat döşemeleri ahşap kirişlemelidir, ancak sadece orta kısımlardaki ıslak (tuvalet) hacimlerde volta döşeme kullanılmıştır.
Fotoğrafhanenin üstten camlı ve siyah perdeli bir stüdyosu vardı ve stüdyoda değişik avrupai mobilya, perde gibi aksesuarlar kullanılıyordu. Solakian cam negatif kullanarak, hatıra, vesikalık, resmi açılış ve tören fotoğrafları ve Konya’nın tarihi eserlerini, kamu yapılarını, Çarşı, Pazar ve insan fotoğraflarından oluşan ve bazıları renklendirilmiş one hundred’e yakın ve karpostallar çekmişti.
Konağın batısında yer alan ve 1912 yılında inşaa edilen Atatürk Müzesi de hemen hemen bu Konak ile aynı mimari özelliklere sahiptir. Onun da aynı ada içerisinde hatta aynı bahçe içerisinde olması, bahçe duvarlarının, bahçe giriş kapılarının ve taş babalarının, demir parmaklıkların bile aynı olması, o Köşk’ün de yine Yusuf Şar tarafından yaptırıldığı ve onun mülkü olabileceği ihtimalini güçlendiren unsurlardır.
“Nizamiye Medresesi namıyla maruf iken harap olarak arsasından kısm-ı azamı eyd-i ahara (diğer ellere) geçmiş, yalnız Nalıncı namıyla mevcut bulunan türbe de hedm olunarak (yıkılarak) bir kısmı tarike kalb ve asarı ….”
Özellikle Garp cephesinden gelen yaralı askerler buraya getirilir, tedavi olanlar taburcu edilir, ölenlerin cenazeleri buradan kaldırılırdı.
denilerek, Nizamiye Medresesi’nden kalanların ve Nalıncı Baba Türbesi’nin tamamen yıkılarak arazisinin yola ve inşaa edilen yeni binalara terk edildiği açıkça belirtilmişti.
grup tarihi yapı olarak tescillenmiştir. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere üç kattan oluşan yapı, orta sofalı karnıyarık system şemasına sahiptir.
Comments on “Rumored Buzz on sohbet”